Kadók Nikolett, kajakozó
a Mentatlon Csapat tagja
az Újpesti Torna Egylet (UTE) Kaja-Kenu Szakosztályának U23-as versenyzője

Nevelőegyesülete: Veresegyházi Kajak-Kenu Club


Niki elsőként került be a Mentatlon Csapatba. Azért választottuk őt, mert személyében egy erős, őszinte, kitartó jellemmel rendelkező fiatal sportolót ismertünk meg, aki a fizikai edzése mellett nyitott a mentális fejlődés iránt és ezen az útján segítjük mi őt.

Niki szavai a kezdetekről, a jelenről és a jövőbeni terveiről……
“2012 az Olimpia éve volt és mindig szívesen néztem a TV-ben ezt a sportágat, majd szóltam Anyukámnak, hogy kajakozni szeretnék. Az egyik osztálytársnőm mutatta meg nekem ezt a sportágat, akinek az egész családja hobbi szinten kajakozik. Beültettek az egyik hajójukba és rögtön nagyon megtetszett. Így kerültem az egyesületemhez és Feri bácsihoz a Veresegyházi Kajak-Kenu Clubnál. Frohner Ferenc 9 éve az edzőm. Nagyon sok minden köt ehhez az egyesülethez, életem felét itt töltöttem és szeretnék is még egy pár évet itt tölteni. Veresegyházon az Öreg-tavon edzünk, ami nagyjából 180 m és ezen a területen még a strandolókkal, horgászokkal és vízilabdázókkal is osztozkodnunk kell. Szóval elég szűkösen vagyunk, de mindig megoldjuk. Ennek a szűkös helynek köszönhetően rengeteget járunk edzőtáborozni és ez tetszik talán a legjobban. 2020-ban 6 táborban voltunk, de kevés verseny lett megrendezve. Szolnokon, a Serdülő, Ifjúsági és Magyar Bajnokságon 4 számban is rajthoz állhattam (200m, 500m, 1000m, 4000m) és minden számban döntőbe jutottam. Amire a legbüszkébb vagyok, azok a 2000m-es távok, logikai játék az egész, jókor kell jó helyen lenni, ezek mindig nagyon jól szoktak sikerülni, sokszor állhattam dobogóra.

A 2021-es év is nagy kihívásokkal lesz tele, de meg kell velük birkózni, sok türelem, kitartás és munka vár még rám ebben az évben. Nagyon motivált vagyok ahhoz, hogy elérjem az idei céljaimat, amik szerintem reális célok. Szeretnék jobban felzárkózni az élmezőnyhöz, döntőbe kerülni minden számban, amiben elindulok és szeretnék még nagyobb ellenféllé válni a mezőnyömben a társaim számára…

Mit jelent nekem ez a sport…? Szó szerint a szerelmem lett ez a sportág, egyszerűen más világba kerülök, amikor a hajómban ülök. Rengeteg emléket, tapasztalatot gyűjtöttem ezalatt a 9 év alatt. Megtanultam sátorozni, céltudatosnak, kitartónak lenni, jól érezni magam a sportban, sikerélményeim lettek, kudarcot is átéltem. El sem tudom képzelni, mi lett volna, ha nem kezdem el ezt a sportágat, vajon milyen úton járnék. Egy dologban teljesen biztos vagyok, hogy nem bántam meg és remélem, boldogan fogok visszaemlékezni erre az időszakra idős koromban. Még rengeteg időm van, hogy tovább fejlődjek és magasabb szintre jussak a kajakozásban. Büszke vagyok, hogy 2019-ben Veresegyház város érdemes sportolója díjjal tüntettek ki.”