Sport mentáltréner, OH instruktor, sportszervező, -menedzser

Erdei Dóra


Főiskolai végzettségemet tekintve informatikus vagyok. 12 évet dolgoztam kis- és nagyvállalati környezetben az informatika világában, ám a munka mellett is folyamatosan tanultam. Elvégeztem a TF Felnőttképzési Csoportján az OKJ-s sportoktató szaktanfolyamot társastánc és aerobic sportágakon, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében a modern-kortárs tánc csoportvezetői tanfolyamot, valamint rendelkezem OKJ-s kulturális rendezvényszervező végzettséggel is. Hiszek a folyamatos fejlődésben és annak erejében. Hiszek abban, ha az ember azt érzi, nincs a helyén, nem a megfelelő úton halad vagy zsákutcába jutott, merni kell lépni, változtatni, irányt váltani. Emiatt döntöttem úgy, hogy 2019. júliusában kilépek az akkori munkahelyemről, s egyben a számomra tovább már nem hajtható mókuskerékből. Kilépésem utáni időszakban megfogalmaztam magamnak, ha most szabadon választhatnék hivatást, mik is azok az értékek, melyeket ötvözni szeretnék tevékenységemben. Így merültek fel azon gondolataim, miszerint szeretnék magam értékrendje szerinti valódi értéket teremteni, segíteni másoknak, szeretnék pozitív élményt, érzést adni az embereknek, nem utolsó sorban szeressem, amit csinálok és szeressem azokat, akikkel együtt dolgozok.

Az életemet amatőr szinten gyerekkoromtól fogva végigkísérte a sport valamilyen formában (tánc, kerékpár, futás, duatlon, CrossCore, squash), s megéltem az ezzel járó szépségeket (sikerek, eredmények, csapatok, barátok, élmények) és nehézségeket (sérülés, fájdalom, motiválatlanság, kimerültség, kiégés) egyaránt.

Részt vettem számtalan sportrendezvényen, ám nem csak mint versenyző, hanem mint önkéntes segítő is. Két kiemelkedő emlékem van ezzel kapcsolatban, melyek végül oda vezetettek, ahol most vagyok. Volt szerencsém a Sport-Önként által csapatkísérőként dolgozni 2019. októberében az ISL (International Swimming League) budapesti fordulóján a London Roar csapata mellett, valamint 2020. januárjában a budapesti vízilabda EB-n 2,5 héten keresztül segíthettem a görög férfi válogatottat. A London Roar esetén egészen közelről láthattam, milyen sokat számít egy csapatnál, ha valaki mentálisan is foglalkozik velük, milyen sokat tesz hozzá ez a sikerükhöz, figyelembe véve, hogy az úszás egyéni sport, itt mégis számukra szokatlan módon együtt, egymásért, csapatban dolgoztak, versenyeztek igen eredményesen. A görög vízilabda csapat segítése során pedig már teljesen egyértelműen éreztem a lelkemben, hogy sportolókkal szeretnék foglalkozni, segíteni szeretném őket valami módon. Ez a valami mód, ez a kis kapocs hiányzott. Egészen addig, míg el nem mentem februárban a Győztes gondolkodás a sportban című előadásra, ahonnan már úgy mentem haza, hogy még aznap éjjel megírtam, s elküldtem a jelentkezésemet az ott említett tanfolyamra. Ott és akkor összeállt a fejemben a mozaik, helyére kerültek a kirakós korábbi darabkái és megláttam a teljes képet, ami nagyon tetszett.

Így kerültem Kenyeres Andráshoz, a magyar férfi vízilabda válogatott mentáltréneréhez, nála végeztem sport mentáltréneri tanulmányaimat. Általa nem csak új ismereteket, nézőpontot, motivációt kaptam, hanem egy szuper csapatot is megismerhettem, köztük Beát is, akivel együtt álmodtuk meg és hoztuk létre a Mentatlont.

Mentáltrénerként célom, hogy segítsek a sportolóknak felismerni és leküzdeni, átugrani gátjaikat, segítsem őket célkitűzéseikben, hogy egy tudatosabb, fókuszáltabb munkával még jobb eredményeket tudjanak elérni, s a lehető legjobbat tudják kihozni magukból. Hozzám közelálló területek saját megélt tapasztalataimat felhasználva a pozitív gondolkodásmód kialakítása, a motiváció és a magunkba vetett hit erősítése.

Amennyiben úgy érzed, segítségedre lehetek abban, hogy elérd céljaidat, keress bizalommal és találkozzunk, az első alkalom egy ingyenes, kötetlen beszélgetés. Jelenleg vállalt területeim: Szentendre és környéke, Budapest.

Elérhetőségeim:
+36-30-864-2152
erdei.dora@mentatlon.hu