tréner, sport mentáltréner, mediátor

Babirák Bea

 

“Vedd magadhoz, ami hasznos, dobd el, ami nem, és tedd hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!” (Bruce Lee) 

Közgazdász diplomával, 20 éve multinacionális vállalati környezetben, a gyógyszeriparban dolgozom. A különböző sportágakban sportolóként, illetve sportszülőként megélt személyes tapasztalataimra támaszkodva, tréneri, sport mentáltréneri és mediátori tanulmányokkal kiegészítve indultam el ebben a segítő szakmában. Érdeklődésem középpontjában a generációs különbségek, az emberi gondolkodás, viselkedés megfigyelése, megértése, és a tranzakcióanalízis alapú konfliktuskezelés áll.  

Hogyan kötődöm a sporthoz?
Gyerekkorom óta része az életemnek, földön, vízen, levegőben, egyedül, vagy közösségben. A személyes tapasztalataimat, megéléseimet a különböző sportágakban talán így tudnám a legszemléletesebben leírni.
kajakozás: közösségi élmény, a mozgás szeretetének megalapozása gyerekkoromban, Duna
aerial hoop levegőakrobatika: fókuszálás, önbizalom
SpartanRace verseny: komfortzónából kilépés
falmászás: fókuszálás, vizualizáció, önbizalom
futás: közösségi élmény, célok kitűzése és elérése, motiváció
kerékpározás: szabadság, természet, tudatos jelenlét

Nálam is vannak mélypontok, amikor nem megy, nem úgy megy, a testem nem engedi, vagy egyszerűen nincs kedvem hozzá. Sok lelkierő, jókedv, és egy kis lelkesedés az alapreceptem az élethez. A többi hozzávalót az adott helyzettől függően adom hozzá. Hiszek abban, hogy ha nincs motivációnk, akkor legyen egy kitűzött célunk és menetközben megérkezik a várva várt belső motiváció és abban is, hogy érdemes bárkinek elsajátítani olyan mentális technikákat, amiket bármikor “elő tud húzni a zsebéből”.

Hogyan kötődöm a sportolókhoz?
Fontosnak tartom, hogy a Sportoló a mentális-érzelmi-önismereti munkát is építse be a fizikai edzése mellé. Van, akinek ez megy magától, vagy az edző, a csapattársak, a szülők segítségével, de ha nem, akkor érdemes egy független, külső támogató személyhez fordulnia, aki meghallgatja, továbblendíti, segíti a fejlődésben.
Mindenki a saját történetét hozza, ezért minden eset kapcsán egyedi és izgalmas feladatok merülnek fel. A mentáltréning során számomra a legizgalmasabb feladat a sportolót sikeres gondolkodás irányába terelni, segítséget nyújtani ahhoz, hogy képes legyen beépíteni a mindennapjaiba különböző technikákat (fókuszálási technikák, vizualizációs gyakorlatok, stb.), ezzel segítve őt a kitűzött céljainak eléréséhez vezető úton. 

És akiktől én tanultam és tanulok folyamatosan, mert hiszek az élethosszig tartó tanulásban…
Trénerképző (GROW Csoport)
Sport mentáltréner képzés (Kenyeres András (coach, a magyar férfi vízilabda-válogatott mentáltrénere)
Mediátor képzés (Umathum Mediátor Akadémia)

Elérhetőségeim
Telefon: 06 30 241 8038
e-mail: babirakbea@mentatlon.hu
Elsősorban Budapesten, illetve Göd és környékén vagyok elérhető, de egyéni igény szerint akár Budapest tágabb vonzáskörzetében is.