tréner, sport mentáltréner
mediátor, OH kártya instruktor

Közgazdász diplomával, több mint 20 éve multinacionális vállalati környezetben, a gyógyszeriparban dolgozom. Munkám során számtalan kollégámat segítettem mentorként. Mindig egy újabb kihívással és élménnyel vagyok gazdagabb, amikor végig kísérhetek valakit a fejlődése útján és megtapasztalhatom, hogyan találja meg a saját megoldásait az elé gördülő akadályokra.

Hiszek a változtatás erejében és a bennem rejlő belső erőben, ezért 2020-ban elindultam egy párhuzamos úton. Segítő lettem.

Érdeklődésem középpontjában a generációs különbségek, az emberi gondolkodás, viselkedés megfigyelése és a tranzakcióanalízis alapú konfliktuskezelés áll, mindezek megértését tartom számomra a legfontosabbnak a munkám során, amikor emberekkel dolgozom.

Hogyan kötődöm a sporthoz?

Gyerekkorom óta része az életemnek, földön, vízen, levegőben, egyedül, vagy közösségben. A személyes tapasztalataimat, megéléseimet talán így tudnám a legszemléletesebben leírni.

kajakozás: közösségi élmény, a mozgás szeretetének megalapozása gyerekkoromban, Duna
aerial hoop levegőakrobatika: fókuszálás, önbizalom
SpartanRace verseny: komfortzónából kilépés
falmászás: fókuszálás, vizualizáció, önbizalom
futás: közösségi élmény, célok kitűzése és elérése, motiváció
kerékpározás: szabadság, természet, tudatos jelenlét
atlétika versenybíró: más szemszögből látni a sportolókat
sportszülő: személyes tapasztalás, rálátás az utánpótláskorú sportolókra

Nálam is vannak mélypontok, amikor nem megy, nem úgy megy, a testem nem engedi, vagy egyszerűen nincs kedvem hozzá. Sok lelkierő, jókedv, és egy kis lelkesedés az alapreceptem az élethez. A többi hozzávalót az adott helyzettől függően adom hozzá. Hiszek abban, hogy ha nincs motivációnk, akkor legyen egy kitűzött célunk és menetközben megérkezik a várva várt belső motiváció és abban is, hogy érdemes bárkinek elsajátítani olyan mentális technikákat, amiket bármikor „elő tud húzni a zsebéből”.

„Vedd magadhoz, ami hasznos, dobd el, ami nem, és tedd hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!” (Bruce Lee)

Hogyan kötődöm a sportolókhoz?

Fontosnak tartom, hogy a sportoló a mentális-érzelmi-önismereti munkát is építse be a fizikai edzése mellé. Van, akinek ez megy magától, vagy az edző, a csapattársak, a szülők segítségével, de ha nem, akkor érdemes egy független, külső támogató személyhez fordulnia, aki meghallgatja, tovább lendíti, segíti a fejlődésben.
Mindenki a saját történetét hozza, ezért minden eset kapcsán egyedi és izgalmas feladatok merülnek fel. A mentáltréning során számomra a legizgalmasabb feladat a sportolót sikeres gondolkodás irányába terelni, átsegíteni az akadályokon, segítséget nyújtani abban, hogy képes legyen beépíteni a mindennapjaiba különböző mentális technikákat.

És akiktől én tanultam, tanulok, mert hiszek az élethosszig tartó tanulásban

Trénerképző (GROW Csoport)
Sport mentáltréner képzés (Kenyeres András (coach, a magyar férfi vízilabda-válogatott egykori mentáltrénere)
Mediátor képzés (Dubravecz Gyöngyvér, Umathum Mediátor Akadémia)

Elérhetőségeim

Telefon: 06 30 241 8038
e-mail: babirakbea@mentatlon.hu
Elsősorban Budapesten, illetve Göd és környékén vagyok elérhető, de egyéni igény szerint akár Budapest tágabb vonzáskörzetében is.